Wonen

Wonen in de grootstad Luik

De meest Latijnse grootstad van het noorden. De Luikse grootstad is vlot toegankelijk via het TGV-station en beschikt over alle voorzieningen. Het is letterlijk “een grootstad waar alles kan”. Luik ligt dicht bij andere grote steden zoals Aken, Maastricht, Rijsel, Brussel, … U kunt er rekenen op een warm onthaal, een rijk aanbod aan sport en cultuur, een bruisend nachtleven, een typische gastronomie, creativiteit en talent, welwillendheid en een open geest.

  • 
Bienvenue à Liège
  • 欢迎烈日
  • Benvenuti a Liegi
  • Welkom in Luik
  • 
مرحبا بكم في لييج
  • Welcome to Liège
  • Willkommen in Lüttich

Een grootstad in het hart van Europa

Voor 100 miljoen mensen (inwoners, toeristen, studenten of onderzoekers) binnen een straal van 400 km is de grootstad Luik met verschillende vervoerswijzen bereikbaar in slechts enkele uren.

Grootstad en Smart City

Een “smart” grootstad ontwerpt de toekomst collectief met alle burgers. Luik wil een grootstad zijn die verbonden is met haar inwoners, ondernemingen en ideeën.

Cultuur in de grootstad Luik

Er valt altijd wel iets te doen of te zien! De culturele instelling zijn zowel feitelijk als geografisch nauw met elkaar verbonden en de vele actoren zorgen voor goed gevulde agenda.

Een grootstad met een eeuwenoud erfgoed

Luik heeft tal van pareltjes te bieden die deel uitmaken van haar eeuwenoude erfgoed en die de overgang van prinsdom naar grootstad illustreren.

Luik werd ook getroffen door de twee wereldoorlogen van de 20e eeuw en telt heel wat plekken en monumenten die herinneren aan deze historische conflicten.

Een grootstad voor fijnproevers

Het aroma van Luikse wafels op de hoek van een straat, een glas bier op een terras, een bord met Luikse balletjes … Zo geniet u van de Luikse gastronomie. Een gastronomie die heel wat te bieden heeft! Een keuken vol rijke smaken van bij ons. Bovendien vindt u bij ons ook de meeste sterren!

Sport en vrije tijd in de grootstad Luik

De grootstad Luik organiseert internationale sportwedstrijden voor professionele en amateursporters: internationale atletiekmeetings, de Tour de France, zwemwedstrijden in het olympisch zwembad van Seraing, schaatswedstrijden op de ijspiste van Luik …