Sport, vrije tijd en kuuroorden

Sport en vrije tijd in de grootstad

De grootstad Luik organiseert internationale sportwedstrijden voor professionele en amateursporters: internationale atletiekmeetings, de Tour de France, zwemwedstrijden in het olympisch zwembad van Seraing, schaatswedstrijden op de ijspiste van Luik …

Luik heeft de luidste supporters!

Beleef een wedstrijd in de “chaudron de Sclessin” (de naam van het voetbalstadion van Standard in Luik) of in de Country Hall voor een basketbalmatch.

De vele sportclubs en -verenigingen organiseren allerlei activiteiten in de Luikse grootstad. Wie op zoek is naar een vrijetijdsbesteding kan elk eerste weekend van september zijn of haar hart ophalen tijdens “Retrouvailles”, een bijeenkomst in het parc de la Boverie voor alle Luikse spelers van de vrijetijdsmarkt .

Bij mooi weer spreken de Luikenaars af in de recreatiecentra. Wandelaars kunnen de benen strekken op de parcours van ADEPS.

Kuuroorden in de grootstad

Luik heeft een eeuwenoude kuurtraditie. Door de kwaliteit van het water is Chaudfontaine een van de absolute toppers en de enige bron van natuurlijk warm mineraalwater in de Benelux. Het bronwater is van nature 37°. De medische kuuroorden werden opgericht in de 20e eeuw. Met zijn unieke ontspanningsruimten midden in idyllisch groen is Chaudfontaine vandaag een van de voornaamste kuuroorden van Wallonië en de Euregio.