In het hart van Europa

Een vlot bereikbare grootstad

Binnen een straal van 400 km kunnen 100 miljoen personen deelnemen aan de vernieuwing van de Luikse stadsgeest.

Luik is centraal gelegen op zowel logistiek als strategisch vlak, en is een kweekvijver van nieuwe trends, ideeën en stromingen.

Dankzij deze uitzonderlijke ligging bevindt Luik zich op een steenworp van andere grote buitenlandse steden: Parijs, Keulen, Aken, Maastricht, … Ideaal als vertrekpunt (12 internationale luchthavens op minder dan 2 uur) of halte voor een Europees verblijf.

Verplaatsingen in de grootstad Luik

Het TGV-station Guillemins met zijn monumentale koepel van glas en staal is ongetwijfeld de meest indrukwekkende toegangspoort tot de grootstad. Wie hier komt, krijgt in een oogopslag een beeld van het nieuwe aangezicht en de geest van vernieuwing van Luik.

In 2021 wordt het aanbod van het openbaar vervoer uitgebreid met een tram van 40 m lengte met een traject van Sclessin tot Coronmeuse.

De Maas is zowel letterlijk als figuurlijk een centraal gegeven in de grootstad. De rivier is een bron van economische activiteit (met de haven en de Trilogiport) en biedt in bepaalde periodes van het jaar openbaar vervoer aan met riviershuttles. Iedereen kan vanop het water genieten van het stadscentrum, wandelen of fietsen langs de oevers van de Maas over het RAVel-netwerk of de kaden die recent ingericht werden voor zwakke weggebruikers.