Investeren

Investeren in de grootstad Luik

De grootstad Luik heeft een rijk industrieel verleden en beleeft de laatste jaren een positieve economische omschakeling. Hierbij wordt gestreefd naar innovatie en export van knowhow!

Luik brengt nu het beeld van duurzame, creatieve, geconnecteerde grootstad in volle expansie, die inzet op de creativiteit en competenties van jongeren, onderzoekers en ondernemingen. De grootstad beschikt over een geavanceerde logistieke infrastructuur, met een luchthaven, een trilogiport en een uitstekend wegennet, industriezones in ontwikkeling en kantoorvoorzieningen met de nieuwste snufjes.

Verschillende “success stories” met ambitieuze strategieën zagen het levenslicht in Luik en genieten nu internationale erkenning (biotechnologie, ruimtevaart, audiovisuele sector, metaalbewerking …).

Naast deze hoogtechnologische ondernemingen is er ook een creatieve economie (incubators, investeerders, starters, …). De volgende “eenhoorn” zal van Luik zijn.

De cijfers spreken voor zich: de grootstad Luik levert momenteel 20% van het regionale BBP en 40% van de activiteit van de Waalse competitiviteitspolen.

  • 1 technologische knowhow
  • 1 spoornetwerk
  • 8e grootste vrachtluchthaven
  • 
1 logistiek knooppunt
  • 
3e grootste rivierhaven van Europa
  • 6 internationale autosnelwegen
  • 
1 TGV-station

Les acteurs clés

Les entreprises soutiennent LiègeTogether

Le mois de janvier, c’est l’occasion de présenter ses voeux mais aussi pour nous de témoigner notre gratitude envers les entreprises qui soutiennent LiègeTogether et la métropole liégeoise.

Nous les remercions chaleureusement et nous avons voulu leur donner la parole… car ce sont elles qui répondent le mieux à “Pourquoi soutenez-vous LiègeTogether?”